Marängglass med twist

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 3 timmar 15 minuter

Enkel och god parfaitliknande glass som kan varieras utefter önskemål om fetthalt/sockerhalt och smak!!!! Barnen kan göra den själva... Det går även att göra en i portionsformar, vilket kortar frystiden avsevärt!

Ingredienser

  • 5 dl vispbar grädde av valfri fetthalt
  • Ca 10 egengjorda maränger (godare än köpta)
  • 2 dl mosade bär (eller hemgjord sylt med låg sockerhalt)
  • 2 persikohalvor från burk, valfritt, finhackade
  • Instruktioner

    1. Klä en avlång bakform, alt en form med hål i mitten med plastfolie. Vispa grädden, häll ev i persikobitarna. Bryt isär marängerna, gärna sega varianten av maränger, lägg dem i grädden, rör om. Tillsätt mosade bär/sylt och rär om LITE. Glassen skall bli ripplad, inte rosa! ställ att stelna i frys ca 3 timmar beroende på formens storlek. Kan även ätas tidigare, beroende på smakpreferens (hur hård man gillar glassen). Prova dig fram/ känn efter hur den stelnar.
    2. Serveras kall/lätt tinad, ev med lite tinade eller färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben