Egen tillverkad blåbär och marängglass
Om ni vill plocka mycket blåbär i år, ska ni komma upp till Norrland, det ska visst bli mycket blåbär. Vilken tur jag har, jag som älskar allt med blåbär. Detta recept är både enkelt och kanongott.
Ingredienser
5 dl vispgrädde
½ dl florsocker
2 st äggulor
50 g små maränger
1 l blåbär
Instruktioner
- Vispa grädden hårt. Vispa i florsocker, äggulor och hälften av blåbären.
- Varva blåbärsgrädden med marängerna i en avlång eller rund form.
- Täck med plastfolie och låt glassen stå i frysen minst 5 timmar.
- Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med resterande blåbär.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Mumsigt. Vet att jag gjorde den för några år sen. Är man inte så många ta 2 mindre formar, är ganska mastig + svårt att frysa den igen.
Väldigt god men min blevlite hård
Den blir jättegod med hallon i, då får man ta lite mer florsocker i bara, det blir lite syrligt. Jag håller med om att den blir ganska hård, mindre formar blir nog bra.