Gräddig marängglasstårta vars mönster kan bli hur snyggt som helst. Enkelt och lättlagat recept, som blir så gott!
Ingredienser
4 ägg
2 msk socker
5 dl vispgrädde
2 marängbottnar
Ca 1 burk Nutella, 200 g
Tillbehör
Eventuellt frysta eller färska bär
Instruktioner
Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Använd en form som är precis så stor i diameter så att den rymmer en marängbotten. Lägg den ena bottnen i formen och krossa den andra. Värm nutellan något i mikron, så den blir lite rinnig. Ringla ner den så att det blir snygga ränder i smeten.
Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen. Frys tårtan i minst 4 timmar före servering, gärna över natten.
Ta fram tårtan en stund före servering. Servera gärna med bär till.