Marängglasstårta med nutella

Serverar: 1 portioner

Gräddig marängglasstårta vars mönster kan bli hur snyggt som helst. Enkelt och lättlagat recept, som blir så gott!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk socker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 marängbottnar
  • Ca 1 burk Nutella, 200 g
  • Tillbehör
  • Eventuellt frysta eller färska bär
  • Instruktioner

    1. Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
    2. Använd en form som är precis så stor i diameter så att den rymmer en marängbotten. Lägg den ena bottnen i formen och krossa den andra. Värm nutellan något i mikron, så den blir lite rinnig. Ringla ner den så att det blir snygga ränder i smeten.
    3. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen. Frys tårtan i minst 4 timmar före servering, gärna över natten.
    4. Ta fram tårtan en stund före servering. Servera gärna med bär till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben