Marängsviss med rabarberkola

Serverar: 4 portioner

Man blir aldrig för gammal för en riktigt marängsviss.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 12 turkisk peppar karameller
  • 250 g hallon
  • ca ½ liter lakritsglass
  • ca 75 g maränger
  • Rabarberkola
  • 200 g rabarber
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Börja med rabarberkolan. Ansa och strimla rabarbern. Lägg den i en tjockbottnad vid kastrull tillsammans med grädde, socker och sirap. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 15-20 minuter. Rör om då och då.
    2. Vispa grädden fluffig. Krossa karamellerna. Varva hallon, glass, grädde rabarberkola, maränger och turkisk peppar i en skål eller på fat.
    3. Njut genast.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben