Marängtoppar

Serverar: 30 portioner

Tid: 45 minuter

Goda marängtoppar med mandelmassa, går lika bra att äta för sig själva som tillägg med någon annan kaka.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 100 g mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 100°C, Varmluft: 100°C
    2. Blanda äggvitor och socker i den rena skålen. Vispa tills smeten är fast. Pröva att en marängtopp håller formen.
    3. Finhacka eller riv och blanda ner mandelmassan. Lägg upp smeten i toppar, på bakplåtspapper, på 2 plåtar. Om du har varmluftsugn kan du grädda den ena mitt i ugnen och den andra under (så nära mitten som möjligt) ca 45 minuter, eller tills marängerna är torra och blanka. Det går också att grädda i 2 omgångar om du inte har varmluftsugn. KLART!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben