Yoghurt och jordgubbar med marängtopp

Serverar: 6 portioner

Enkel dessert som uppskattas av alla.

Ingredienser

  • 1 liter färska jordgubbar
  • 1 msk strösocker
  • Strimlat skal och pressad saft av 1/2 apelsin
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 6 dl mild yoghurt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på grill. Skär jordgubbarna i bitar och blanda med socker, apelsinskal och -saft. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll yoghurten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex. Lägg på jordgubbarna och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben