Margarethaas potatiskorv

Serverar: 30 portioner

Tid: 2 timmar

För två år sedan gick min mans mormor bort och hon har här alltid gjort så god korv. Så här är receptet.......

Ingredienser

  • 10 kg potatis
  • 3 kg fläskfärs
  • 20 g mald kryddpeppar
  • 1 dessertsked mald vitpeppar
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 dl salt
  • 2 nypor socker
  • 1 stor rödlök
  • 20 m svinfjälster
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen oskalad. Låt den kallna. Skala den. Blanda potatis, fläskfärs, rivna rödlöken och kryddor.
    2. Trä på svinfjälstret på korvhornet och knyt korvarna med bomullsgarn. Häng korvarna på tork i taket i ca 5 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben