Serverar: 4 portioner
Den här vitlökssåsen till grillat griskött är bara så god. Hon som skrivit receptet är Margaretha Natt o Dag skribent i allers och min favorit.
1. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en liten kastrull. Häll på så mycket vatten att det täcker och sjud i tio minuter. Häll av vattnet och mosa vitlöksklyftorna .Vispa ihop grädde och mjöl i en kastrullen. Tillsätt vitlök, vatten buljongtärning och senap och koka såsen 5 minuter. smaka av med salt och peppar.
Den blev lite menlös i och med att vitlöken kokas först och bettet i löken därmed försvinner. Jag provade att sätta i grov skånsk senap i stället för fransk och så satte jag dit ganska rejält med grovmalen svartpeppar, örtsalt istället för vanligt salt och så 3 tsk smulad dragon. Vilken skillnad ! Rejält god till, i vårt fall, grillade kycklingfileer och fläsk-karre