Margarethas snabba GI-bröd

Serverar: 1 portioner

Saftigt och gott bröd och går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 dl rågflingor
  • 1 dl krossat linfrön
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 finhackat äpple
  • Topping
  • 3 msk blandade frön. t ex solros och pumpa
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt yoghurt och honung och rör om.Vänd ner tranbär och äpple. Fördela den ganska lösa smeten i en smord bröad form, 1½ liter. Släta till ytan och strö över toppingen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 45 min, prova med en sticka att den är torrt inuti. Stälp upp, vira in det i en bakduk och låt kallna på galler.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben