Marias smarriga kokos- och tranbärsscones

Tid: 45 minuter

Gott för kropp och själ- uppfanns för vår meditationsvandring i Hong Kong! Mötet mellan Asien och Sverige: tofu och kokosmjölk möter tranbär i prima scones.

Ingredienser

  • Rör ihop
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 stora ägg
  • 200 g mjuk tofu
  • 2 dl kokosmjölk
  • Blanda
  • 7 1/2 dl vetemjöl (drygt)
  • 1 1/2 dl havregryn (drygt)
  • 4 msk bakpulver
  • 1 dl torkade tranbär (sötade)
  • 75 g rostade aprikoskärnor/mandel
  • 3/4 dl linfrö
  • 5 msk socker/sötningsmedel
  • Instruktioner

    Rör ihop dessa båda blandningar. Klä en plåt i bakplåtspapper, bred ut smeten (ev behöver du grädda en andra sats), grädda i 250 graders värme i ca 15 min till scones är gyllenbruna. Ätes helst ute i det fria under en lång vandring med kaffe till! Smaklig måltid...

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben