Maria Magdalenakakor

Serverar: 80 portioner

De ser inte mycket ut för världen, de här kakorna, det ska erkännas - men skenet bedrar som så ofta. De är spröda, har smak av mandel och choklad och är så läckra att de kommer att få en strykande åtgång. Göm kakburken!

Ingredienser

  • 225 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl brun farin
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl sötmandel
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka mandel och choklad och rör ned alltsammans i smeten.
    2. Forma smeten till små bollar, ca 80 st. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Grädda i 175° ca 15 minuter tills kakorna är ljusbruna.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (4)

    Bodil56 23 maj 2008

    Helt underbara kakor!!!!!!! Smälter i munnen och lätta att göra.

    Kicki8 27 juli 2008

    Jättegoda, 5 stjärnor. Kommer att bakas flera gånger.

    sassas 2 augusti 2008

    riktigt goda.rekomenderas.

    kika_3 19 mars 2009

    Det blev väldigt goda kakor, men jag hade inte blockchoklad hemma så det blev 70% mörk choklad istället, blev Kanon.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben