Maria Masoomis fruktkyckling i lergryta

Serverar: 4 portioner

Exotisk och fruktig kyckling!

Ingredienser

  • 1 tinad eller färsk stor kyckling (2-3 kg)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilipeppar, grovhackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 krm ingefära
  • 1/2 krm kanel
  • 1/2 krm gurkmeja
  • Till fyllning
  • 15 st katrinplommon, torkade
  • 1/2 dl russin
  • 1 dl bär, torkade eller färska, ex. lingon, havtorn, röda vinbär, persiska berberisbär, etc
  • 5 st dadlar, och/eller torkade fikon, körsbär ( kan uteslutas )
  • Instruktioner

    Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter, längre tid om den är ny och oanvänd. Fyll kycklingen med frukten och bären, lägg den i lergrytan med bröstet uppåt. Salta och krydda kycklingen på båda sidor. Lägg vitlöksklyftor och chilipeppar i grytan. Sätt ugnen på 220 grader, lägg locket på grytan och ställ den i nedre delen av ugnen medan den fortfarande är kall. Låt den stå ca 1,5 timme inne i ugnen.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben