Marias vitchokladmousse tårta

Serverar: 6-8 portioner

Underbart god:) variant på cheesecake

Ingredienser

  • 100 g smält margarin
  • 30 st pepparkakor eller 10 st digestivekex
  • 200 g vitchoklad
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk gelatinpulver
  • ca 1 msk vatten
  • Cointreu eller Grand Marnier om man vill
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och blanda med det smälta smöret, tryck ut i en form med löstagbar botten, ställ i kylen.
    2. Blanda gelatinpulvret med vattnet och låt svälla medans du tillreder det övriga.
    3. Smält blockchokladen över sjudande vattenbad, låt svalna något men inte så att det stelnar.
    4. Lägg ägg och äggula i en rostfri bunke, ställöver sjudande vattenbad vispa tills det tjocknar. Blanda ner gelatinet. Låt kallna under vispning
    5. Tillsätt den smälta chokladen klickvis och rör om till massan är slät. Om man vill rör ner Cointreu eller Grand Marnier.
    6. Vispa grädden till hårt skum, vänd försiktigt ner i cokladblandningen.
    7. Gott att servera till: Hallon

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben