Marias vitchokladmousse tårta
Serverar:
6-8 portioner
Underbart god:) variant på cheesecake
Ingredienser
100 g smält margarin
30 st pepparkakor eller 10 st digestivekex
200 g vitchoklad
1 st ägg
1 st äggula
3 dl vispgrädde
1 tsk gelatinpulver
ca 1 msk vatten
Cointreu eller Grand Marnier om man vill
Instruktioner
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret, tryck ut i en form med löstagbar botten, ställ i kylen.
Blanda gelatinpulvret med vattnet och låt svälla medans du tillreder det övriga.
Smält blockchokladen över sjudande vattenbad, låt svalna något men inte så att det stelnar.
Lägg ägg och äggula i en rostfri bunke, ställöver sjudande vattenbad vispa tills det tjocknar. Blanda ner gelatinet. Låt kallna under vispning
Tillsätt den smälta chokladen klickvis och rör om till massan är slät. Om man vill rör ner Cointreu eller Grand Marnier.
Vispa grädden till hårt skum, vänd försiktigt ner i cokladblandningen.
Gott att servera till: Hallon
Liknande recept
Smörgås tårta
4
10-12
Tårta
5
10
1
Marias Tortellinigratäng
4.4
4
15
Red Velvet tårta ll
4.5
1
6
After Eight tårta
3.7
1
2
Maria Magdalenakakor
4.8
80
4
Passions Tårta
3.8
2 h 30 min
6-8
4
Maya´s Nougat Tårta
4.6
30 min
10
18
Malaj tårta
5
10
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!