Maricas korvgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

En väldigt god och matig gryta! Passar bra att göra när man fått potatis över. Man kan även lätt byta ut och lägga till olika sorters grönsaker.

Ingredienser

  • 8-10 medelstora potatisar
  • 1-2 morötter
  • 400-500 g falukorv eller ca 8 st grillkorvar
  • 1 gul lök
  • Smör (till stekning)
  • 1 paprika i valfri färg
  • 2 st tomater
  • 1-2 köttbuljonger
  • 3-5 dl vatten eller mjölk
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Chilisås
  • Ketchup
  • Paprikapulver
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Piffiallkrydda
  • (Salt)
  • Instruktioner

    1. Skala potatisarna och morötterna.
    2. Tärna potatisen i lite större tärningar och skiva morötterna ½ -1 cm tjocka skivor.
    3. Låt dem sedan koka tills dem nästan är klara. Låt svalna.
    4. Ansa och strimla paprikan. Skölj och tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Skär korver i tärningar eller i strimlor.
    5. Bryn sedan löken och korven i stekpanna tills det fått fin färg.
    6. Tillsätt därefter köttbuljongen och vattnet eller mjölken och rör om.
    7. Lägg strax därpå i paprikan och tomaterna.
    8. Häll sedan i grädden och smaksätt med chilisås, ketchup och kryddorna.
    9. Lägg till sist i potatisen och morötterna i grytan och låt dem bli genomvarma!
    10. Klart för servering! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben