Marin pizza

Serverar: 4 portioner

En pizza gjord på bakpulverdeg har fördelen att inte behöva jäsas, utan kan bakas ut direkt. Denna pizza är fylld med kryddig tomatsås, räkor, musslor och örter.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1½ dl mjölk
  • Tomatsås
  • En halv förpackning passerade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Fyllning
  • 200 g skalade räkor
  • 1 burk musslor i vatten
  • 1 - 2 rödlökar
  • ½ dl hackade färska örter , t . ex . oregano , timjan eller basilika
  • 2 - 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
    2. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
    3. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 20 cm i diameter. Lägg bottnarna på bakpappersklädda plåtar.
    4. Gör tomatsåsen: Blanda samman passerade tomater och olivolja. Smaka av med pressad vitlök, salt och kajennpeppar. Ta hjälp av en stavmixer om du vill ha såsen extra slät.
    5. Bred tomatsåsen på pizzabottnarna. Fördela räkor och väl avrunna musslor över.
    6. Skala och skiva löken. Fördela löken på pizzorna. Strö över örtkryddor och ost.
    7. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera dem nygräddade.
    8. Servera gärna en enkel men mycket god sallad till. Varva strimlad isbergssallad och strimlad gurka i en skål och droppa över lite citronvinägrett - klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben