En pizza gjord på bakpulverdeg har fördelen att inte behöva jäsas, utan kan bakas ut direkt. Denna pizza är fylld med kryddig tomatsås, räkor, musslor och örter.
Ingredienser
Bottnar
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör eller margarin
1½ dl mjölk
Tomatsås
En halv förpackning passerade tomater
1 msk olivolja
1 - 2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm kajennpeppar
Fyllning
200 g skalade räkor
1 burk musslor i vatten
1 - 2 rödlökar
½ dl hackade färska örter , t . ex . oregano , timjan eller basilika
2 - 3 dl riven ost
Instruktioner
- Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
- Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 20 cm i diameter. Lägg bottnarna på bakpappersklädda plåtar.
- Gör tomatsåsen: Blanda samman passerade tomater och olivolja. Smaka av med pressad vitlök, salt och kajennpeppar. Ta hjälp av en stavmixer om du vill ha såsen extra slät.
- Bred tomatsåsen på pizzabottnarna. Fördela räkor och väl avrunna musslor över.
- Skala och skiva löken. Fördela löken på pizzorna. Strö över örtkryddor och ost.
- Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera dem nygräddade.
- Servera gärna en enkel men mycket god sallad till. Varva strimlad isbergssallad och strimlad gurka i en skål och droppa över lite citronvinägrett - klart!
Liknande recept
Kommentarer (0)