Marinad till vilt kött

Tid: 15 minuter

Denna marinad går att använda till allt vilt.

Ingredienser

  • 1 ½ dl rapsolja
  • 3 msk Kinesisk soya
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2-3 msk sweet chili sås
  • 4 stora klyftor vitlök
  • 1 msk dragon
  • 1 msk torkad persilja
  • ½ tsk kanel
  • 1 msk örtsalt
  • 1 tsk salt, gärna seltin
  • 2 msk lingonsylt
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna. Du kan även komplettera marinaden med egna kryddor du tycker om. Tag fram det kött du ska laga ur frysen kvällen innan tillagningen och tina det i kylskåp, ej i rumsvärme. Lägg gärna köttet samt marinaden i dubbla plastpåsar och låt det dra i kylskåpet ett par dygn. Vänd emellanåt. Jag brukar sätta allt, marinaden och köttet i lergryta sen vid tillagningen. Enkelt och väldigt gott :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben