Marinerad fläskfilé med kapris och rödlök

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar 45 minuter

Bra bjudrätt. Man förbereder dagen innan. Det går bra att utesluta kapris.

Ingredienser

  • 3 st fläskfiléer eller 2 st fläskytterfiléer
  • mexikansk kryddblandning t ex tacokrydda
  • salt och peppar
  • Marinad
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl olivolja
  • 4-5 msk basamicovinäger
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 stor rödlök
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl kapris eller efter smak
  • Instruktioner

    Rulla filéerna i den mexikanska kryddan. Bryn i panna, salta och peppra. Efterstek i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Köttet ska vara lite rosa inuti. Så här långt kan du förbereda dagen innan. Skör köttet i riktigt tunna skivor och lägg på ett serveringsfat med höga kanter. Strö över hackad lök. Blanda samman ingredienserna till marinaden och häll över köttet. Låt stå minst 2 timmar. Garnera med persilja och kapris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben