Marinerad Kall fläskfilé

Serverar: 15 portioner

räcker till många

Ingredienser

  • 1,7 kg Fläskfilé
  • Smör till stekningen
  • Kryddblandning
  • 2 msk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 tsk finstött rosmarin
  • 1 tsk salvia
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • Marinad
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vinäger
  • 3/4 dl vatten
  • 3 dl olja
  • 2 vitlöksklyftor; pressade
  • 1 gul lök; finhackad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl kapris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.
    2. Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    djingis 25 februari 2008

    Jag hade detta som middag i lördags och det var så gott!

    vanillalover 6 juni 2008

    En 10-poängare tyckte vi och alla gästerna på dotterns Student-skiva igår! Tack "MammaModesty"!

    annica99 20 december 2008

    Mycket god må jag säga. Värmde dock till filen lite det gick också jätte bra (nu när det är kallare ute) Svärfar och min far tyckte att det var väldigt gott serverade filen med potatis gratäng och rödvinssås och en god grönsallad till. Kommer göra detta igen helt klart.

    Lamerman 30 augusti 2009

    Men är det inte lite snålt tilltaget. Räcker verkligen detta till 15 pers? Funderar på att ha det på bröllopsmiddag, skulle det funka?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben