Marinerad kotlett i tortilla

Serverar: 4 portioner

En snabb och smakrik marinad gör köttet fantastiskt mört och fint. Servera kotletten i tortillabröd och variera tillbehören efter egen fantasi.

Ingredienser

  • 500 g benfri fläskkotlett
  • Marinad
  • ½ tsk mald koriander
  • ½ tsk mald spiskummin
  • ½ tsk mald anis
  • 1 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 msk anchopasta
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • Bönsallad
  • 400 g kokta bönor på burk, valfri sort
  • 1 dl majskorn
  • ½ hackad rödlök
  • ½ dl hackad koriander
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • 1 rödlök
  • 2 dl salsasås
  • 2 dl gräddfil
  • 8 tortillabröd
  • Instruktioner

    1. Skär bort fett och hinnor från köttet. Skär köttet i tunna strimlor, ca 10 cm långa.
    2. Gör en marinad genom att blanda koriander, spiskummin, anis, muscovadosocker, anchopasta, salt och olivolja. Lägg köttet i marinaden och marinera ca 30 minuter.
    3. Gör bönsalladen. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda bönor, majs, rödlök, koriander, limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra en liten stund.
    4. Förbered tillbehören. Skölj salladen och låt den rinna av. Skala löken och skär den i tunna skivor.
    5. Stek köttet i olivolja i en stekpanna. Stek i omgångar så att det får en fin gyllene yta.
    6. Värm tortillabröden enligt förpackningens anvisningar. Fördela sallad, bönsallad,lök, kött, salsasås och gräddfil på bröden.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Emily_N 4 januari 2012

    Hej! Undrar bara vad anchopasta är? Är det ancochilli som läggs i vatten? Ska testa rätten på lördag. Låter mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben