Marinerad lammgryta

Serverar: 4 portioner

Njut av en tomatmarinerad lammgryta med rotfrukter. Bjud gärna timjansdoftande potatisklyftor till.

Ingredienser

  • 600 g benfritt lammkött
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 tsk salt
  • 250 g kantareller
  • Marinad
  • 1 gul lök
  • 1 msk honung
  • 2 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk rosmarin
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 2x2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Blanda samman den med honung, tomatkross, vatten, svartpeppar och rosmarin.
    2. Lägg köttet i marinaden och låt det stå i rumstemperatur ca 2-3 timmar eller över natten i kylskåpet. Vänd köttet ett par gånger under tiden. Lägg köttet med marinaden i en gryta och låt det koka på svag värme ca 40 minuter.
    3. Skala palsternacka och morötter under tiden. Skär dem i ca 1x1 cm stora bitar. Rör ner rotfrukterna i grytan och låt dem koka ytterligare ca 5-10 minuter, tills köttet är mört och grönsakerna nätt och jämnt mjuka. Smaka av med salt.
    4. Ansa svampen och fräs i lite matfett tills det "knäpper" i den. Strö svampen över den heta lammgrytan.
    5. Bjud timjansdoftande klyftpotatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben