Marinerad lammgryta

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 2 timmar 40 minuter

Serveras till ris eller kokt potatis. Färska örter ger arom och vitlök ger sting och i kombination med lamm ger det en härlig doft och underbar smak.

Ingredienser

  • ½ kg benfritt lamm i bitar
  • Bladpersilja
  • Marinad
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1-2 msk hackad ingefära
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 finskuren paprika (gärna ½ röd och ½ gul)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mango chutney
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • ½ dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små bitar. Blanda ihop ingredienserna till marinaden, lägg i köttet och rör om. Låt stå kallt några timmar. Rör om några gånger.
    2. Koka köttet i marinaden i ca 30 minuter. Späd ev med lite vin eller vatten. Toppa med persilja och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben