Marinerad melonsallad med vitlöksstekta skaldjur

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lyx!

Ingredienser

  • 500 g melon (olika sorter, t ex galia och honungsmelon)
  • 1 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 lime (skal + saft)
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl vitt vin (med hög syra och en liten sötma)
  • 1 tsk salt
  • Skaldjur
  • 2 skivor fryst vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g skaldjursmix
  • salt och peppar
  • 25-50 g smör
  • 4 msk jordnötter
  • 3 msk färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur melon och gurka, skär i 2 cm stora bitar, skiva salladslöken och lägg allt i en bunke.
    2. Finhacka det yttersta av skalet på en limefrukt, pressa ut saften, finhacka den spanska pepparn och blanda med kokosmjölk, vin och salt. Häll dressingen över melonen i bunken.
    3. Riv fryst bröd och vitlök med rivjärn. Lägg skaldjuren (är skaldjursmixen fryst ska den först tina och få rinna av) på en smord plåt (eller direkt i smorda portionsformar), strö över bröd, lägg på vitlök och krydda med salt och peppar. Hyvla över smör, gratinera i ugn på 250 grader i cirka 5 minuter, tills ytan har fått färg.
    4. Hacka nötter och koriander och strö över melonsalladen. Servera gärna salladen och de nygratinerade skaldjuren i separata skålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 7 februari 2009

    Jättegott!!! Jurassique Chardonnay 2007 (nr 5688) från Frankrike för 94:- passar suveränt till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben