Marinerad mozzarella

Serverar: 10 portioner

Denna ost är perfekt att ha till hands när du ska göra goda sallader och smörgåsar. Mozzarellan blir utomordentligt smakrik.

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 mozzarellaostar à 125 g
  • 3 kvistar rosmarin
  • 3 kvistar oregano
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2-3 dl rödvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Lägg vitlöksklyftorna i en skål och häll över kokande vatten. Låt det stå och dra i 1 minut. Låt vitlöksklyftorna rinna av på en bit papper.
    2. Låt ostarna rinna av och lägg dem sedan i en stor skål eller i tre mindre skålar.
    3. Lägg vitlöksklyftorna ovanpå osten och lägg ner rosmarin- och oreganokvistarna mellan ostbitarna eller lägg en kvist av varje sort i burkarna. Strö över svartpeppar.
    4. Blanda oljan och balsamvinägern och häll blandningen över ostarna. Fyll på med rödvinsvinäger tills osten är helt täckt.
    5. Låt osten stå i kylen minst 1 dygn. Den marinerade mozzarellan kan förvaras i kylen upp till 3 veckor, inte längre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben