Denna ost är perfekt att ha till hands när du ska göra goda sallader och smörgåsar. Mozzarellan blir utomordentligt smakrik.
Ingredienser
3 vitlöksklyftor
3 mozzarellaostar à 125 g
3 kvistar rosmarin
3 kvistar oregano
1 tsk grovmalen svartpeppar
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2-3 dl rödvinsvinäger
Instruktioner
- Lägg vitlöksklyftorna i en skål och häll över kokande vatten. Låt det stå och dra i 1 minut. Låt vitlöksklyftorna rinna av på en bit papper.
- Låt ostarna rinna av och lägg dem sedan i en stor skål eller i tre mindre skålar.
- Lägg vitlöksklyftorna ovanpå osten och lägg ner rosmarin- och oreganokvistarna mellan ostbitarna eller lägg en kvist av varje sort i burkarna. Strö över svartpeppar.
- Blanda oljan och balsamvinägern och häll blandningen över ostarna. Fyll på med rödvinsvinäger tills osten är helt täckt.
- Låt osten stå i kylen minst 1 dygn. Den marinerade mozzarellan kan förvaras i kylen upp till 3 veckor, inte längre.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...