Marinerad sill

Jättegod sill.

Ingredienser

  • Lag
  • 1 Burk Abbas Inläggningssill
  • ½ dl ättikssprit
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • ½ knippa dill
  • 1 röd lök
  • ½ tsk krossad kryddpeppar
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • Marinad
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl tjock grädde
  • ¾ dl mildrökt kaviar
  • ½ tsk citronpeppar
  • 1 ½‐2 tsk strösocker
  • 15‐20 droppar worcestersås
  • Till formen
  • 2 knippor dill
  • 1 purjolök
  • 1 hackad röd lök
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg in sillen, låt dra på sval plats i 2 dygn.
    2. Blanda majonnäs, grädde, lite sillag, kaviar och kryddor, smaka av.
    3. Strö hackad dill, purjolöksringar och hackad röd lök i botten på en form eller fat, dofta över svartpeppar. Lägg på sillfiléerna i skurna bitar. Täck sillen med ytterligare ett lager av dill, purjolök och röd lök. Bred marinaden över.
    4. Garneras med dill, hackad rödlök och purjolök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben