Marinerad skaldjurssallad

Serverar: 2 portioner

Både räkor och musslor är mättande mager mat.

Ingredienser

  • 250 g oskalade räkor (80 g skalade)
  • 1 burk musslor (225 g varav 145 g musslor)
  • 150 g blandade salladssorter
  • 80 g körsbärstomater
  • 150 g gurka
  • Marinad
  • 1 scharlottenlök
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ röd chilifrukt
  • 1-2 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja med citron (t ex Zetas)
  • ½ dl hackad persilja eller 1 msk hackad koriander
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten
  • Tillbehör
  • ca 100 g grovt bröd (4 skivor)
  • Instruktioner

    1. Tina och skala räkorna, låt musslorna rinna av.
    2. Marinad: Hacka scharlottenlök, vitlök och chilifrukt. Blanda hacket med citron, olja, persilja, salt och vatten. Lägg i räkor och musslor.
    3. Riv salladen i bitar, halvera tomaterna och tärna gurkan. Blanda grönsaker och skaldjur och servera med ett gott grovt bröd.
    4. Ca 420 kcal, varav 12 g fett, 36 g kolhydrater, 40 g protein.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben