Marinerad skinkfilé med tomatsalsa och avokadocrème

Serverar: 4 portioner

Prova Cane syrup i marinader, till grillningar eller i sommarsalladen med färska rotfrukter och grönsaker. Ett bra tips att sätta piff på sommartallriken!

Ingredienser

  • 6-800 g benfri skinkstek/filé
  • Marinad
  • 2 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 msk olja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 krm mald svartpeppar
  • Tomatsalsa
  • 3-4 tärnade tomater
  • 1 tärnad rödlök
  • 1-2 rivna eller finhackade vitlöksklyftor (kan uteslutas)
  • 200 g vattenmelon i tärningar
  • 20 cm tärnad slanggurka
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk olja
  • 1-2 msk Cane syrup/Rörsocker sirap
  • 1 krm vaniljsocker
  • ½ dl finhackad basilika
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • Avocadokräm
  • 2 mogna avokador
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 1 tsk Cane syrup/Rörsocker sirap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Marinad: Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i marinaden och låt ligga i minst 30 minuter. Stek eller grilla köttet. Skär det i skivor.
    2. Tomatsalsa: Blanda samman samtliga ingredienser och ställ kallt till serveringen.
    3. Avocadokräm: Dela avokadorna och tag bort kärnorna. Gröp ur köttet och mosa det med en gaffel. Blanda moset med övriga ingredienser. Ställ kallt till serveringen.
    4. Servera köttet tillsammans med salsan, avokadocremen, gärna pinjekärnor, sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben