Marinerad skinkfilé med tomatsalsa och avokadocrème
Prova Cane syrup i marinader, till grillningar eller i sommarsalladen med färska rotfrukter och grönsaker.
Ett bra tips att sätta piff på sommartallriken!
Ingredienser
6-800 g benfri skinkstek/filé
Marinad
2 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
1 msk kinesisk soja
3 msk olja
2 tsk sambal oelek
2 krm mald svartpeppar
Tomatsalsa
3-4 tärnade tomater
1 tärnad rödlök
1-2 rivna eller finhackade vitlöksklyftor (kan uteslutas)
200 g vattenmelon i tärningar
20 cm tärnad slanggurka
2 msk färskpressad citronsaft
2 msk olja
1-2 msk Cane syrup/Rörsocker sirap
1 krm vaniljsocker
½ dl finhackad basilika
½ dl finhackad persilja
1 tsk flingsalt
½ tsk nymald svartpeppar
Avocadokräm
2 mogna avokador
Rivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limesaft
1 tsk Cane syrup/Rörsocker sirap
½ tsk salt
1 krm mald svartpeppar
Instruktioner
- Marinad:
Blanda samman ingredienserna till marinaden.
Lägg köttet i marinaden och låt ligga i minst 30 minuter.
Stek eller grilla köttet.
Skär det i skivor.
- Tomatsalsa:
Blanda samman samtliga ingredienser och ställ kallt till serveringen.
- Avocadokräm:
Dela avokadorna och tag bort kärnorna.
Gröp ur köttet och mosa det med en gaffel.
Blanda moset med övriga ingredienser.
Ställ kallt till serveringen.
- Servera köttet tillsammans med salsan, avokadocremen, gärna pinjekärnor, sallad och bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)