Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Marinera fläskkarrén eller kycklingfiléerna innan den grillas Servera en tomatsalsa till

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré, ca 500 g, eller
  • 4 kycklingfiléer, utbankade
  • Marinad
  • 2 msk konc äppeljuice
  • 2 msk soja
  • 3 msk ingefära, skalad, riven
  • 1 tsk koriander, malen
  • 2 msk olivolja
  • Tomatsalsa
  • 4 tomater, i tärningar
  • 1 rödlök, hackad
  • 3-4 msk mango chutney
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttskivorna i en form eller plastpåse och häll på marinaden. Marinera minst 30 minuter i rumstemperatur eller 2 timmar i kyl. Låt köttet stå i rumstemperatur innan det grillas om det har stått i kylen.
    2. Grilla köttet 3-5 minuter på varje sida. Blanda ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar.
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben