Marinerad vitlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 dagar

Älskar vitlök bara som den är

Ingredienser

  • 2 - 3 vitlökar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk mejram
  • 0,5 tsk salt
  • 3/4 dl oliv eller solrosolja
  • Instruktioner

    1. Dela lökarna i klyftor och förväll dem i kokande vatten 3 minuter.
    2. Spola klyftorna med kallt vatten. Skala ochlägg dem i en kastrull med lite kallt vatten, koka upp och låt det koka ett par minuter. Spola dem med hett vatten, låt dem rinna av och lägg dem i en glasburk.
    3. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll den över vitlöken. Rör om och låt stå med lock i kylen minst 2-3 dygn. Skaka om några gånger under tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Vitlök
    Vitlök - älskad och hatad. Oavsett vilket är den på många sätt välg...

    Välgörande vitlök
    Vitlök - älskad och hatad. Oavsett vilket är den på många sätt välg...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben