Marinerade köttfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Köttfärsbiffar blir man väl aldrig trött på. För att sätta litet extra piff på dem och göra dem festligare kan man marinera dem före stekningen. Smörfräst gurka är gott till.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • Smör eller margarin
  • 1 bit färsk gurka, ca 300 g
  • Marinad
  • 3 msk matolja
  • 1 msk HP-sås
  • 2 msk äkta soya
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 finhackad schalottenlök
  • Instruktioner

    1. Arbeta färsen smidig och forma den till fyra biffar. Lägg dem på ett fat. Rör samman alla ingredienserna till marinaden och häll den över biffarna. Låt det hela stå kallt minst 1 timme.
    2. Ta upp biffarna och låt dem rinna av. Stek dem i litet matfett i en stekpanna. De behöver inte bli helt genomstekta. Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat och håll dem varma.
    3. Skölj, torka och skiva gurkan. Fräs upp den i litet matfett i stekpannan. Lägg gurkan bredvid biffarna på fatet. Häll över litet av marinaden och servera med ugnsbakad klyftpotatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben