Marinerade kycklingspett med pesto- och vitlökssås

Nytt recept

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé
  • Peppar
  • Red hot chili explosion
  • Marinad
  • 3/4 dl olja
  • 1 ½ tsk vinäger
  • 1 ½ tsk paprikapulver
  • 1 ½ tsk salt
  • 2-3 cm riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Pesto- och vitlökssås
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl matyoghurt
  • Ca ½ dl pesto
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Blanda samman alla ingredienserna till såsen förutom basilikan. Hacka basilikan och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå och mogna i kyl en stund. Dela filén horisontellt så det blir två filéer. Blanda samman marinaden och låt filéerna ligga i ca 1 timme. Torka av marinaden och sätt filéerna på grillspett. Krydda med peppar och chili explosion och grilla filéerna ett par minuter på varje sida över fin glöd. Köttsaften ska vara klar och ofärgad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben