Marinerade lammkotletter med fetaostgratinerad fänkål

Serverar: 10 portioner

Fetaost och fänkål är smaker som går fint ihop, särskilt tillsammans med grillat lamm. Citronverbenasmöret som får smälta på den varma rätten är pricket över i:et.

Ingredienser

  • 10 dubbla lammkotletter
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk hackad rosmarin
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk stött anis
  • 2 tsk stötta fänkålsfrön
  • Fetaostgratinerad fänkål
  • 5 fänkål, ca 5 kg
  • 2 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 200 g fetaost
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Citronverbenasmör
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk pressad saft av citron
  • 1-2 tsk flytande honung
  • 1 dl hackad citronverbena
  • Instruktioner

    1. Fördela lammkotletterna i dubbla plastpåsar. Blanda oljan med rosmarin, citronskal och kryddor. Häll marinaden över kotletterna och vänd runt påsen så att allt kött täcks av marinad. Låt köttet marinera i minst 30 minuter. Låt sedan kotletterna rinna av och grilla sedan ca 4 minuter på varje sida.
    2. Fetaostgratinerad fänkål: Sätt ugnen på 225 grader. Halvera fänkålen på längden. Koka upp vatten och salt. Lägg i fänkålen och koka under lock ca 20 minuter.
    3. Häll av vattnet och lägg fänkålen i en ugnssäker form. Smula över fetaosten, salta och peppra och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
    4. Gör under tiden citronverbenasmöret. Vispa smöret luftigt med elvisp. Rör i övriga ingredienser.
    5. Servera lammkotletterna med fetaostgratinerad fänkål och en klick citronverbenasmör på kotletten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben