Marinerade paprikastrimlor

Tapas är Spaniens svar på italienarnas antipasto, men man äter ofta tapas på ett annat sätt. Antipasto serveras ofta som en förrätt medan tapas är något man tar till ett glas vin eller öl före maten, gärna på en bar. Det händer ganska ofta att man fastnar med sina tapas och struntar i middagen sen, för det är ju så gott att sitta och småäta olika rätter och beställa nya allt eftersom. Gott som tillbehör till parmaskinka och salami som man serverar på ett stort vackert fat, med några oliver och soltorkade tomater i mitten.

Ingredienser

  • 3 stora paprikor i olika färger
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk oregano
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • lite färsk skivad chilipeppar
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Skär paprikan i strimlor och lägg dem i en ugnsfast skål med lock. Blanda olja och kryddor och häll blandningen över paprikan. Sätt in i ugnen i ca 1 timme med locket på. Låt kallna innan

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    skilla 20 april 2008

    Ett jättebra alternativ till grillad paprika! Bara att strimla och röra ihop och låta paprikan sköta sig själv i ugnen under tiden man gör andra tapasrätter! Mkt gott!

    Relaterade Artiklar

    Tapas
    Tapas är Spaniens svar på italienarnas antipasti, men man äter ofta ta...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben