Marinerade vitlöksklyftor

Ingredienser

  • 5-6 hela vitlökar
  • 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
  • 1/2 msk italiensk salladskrydda
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 1 1/2-2 dl olivolja
  • Instruktioner

    Dela vitlökarna i klyftor. Koka upp en liter vatten och lägg ner de oskalade klyftorna. Koka häftigt i 2 minuter. Spola omedelbart med kallt vatten och låt sedan klyftorna ligga en tund i det kalla vattnet. Ta upp dem och skala dem samt dela dem i stora klyftor på längden. Lägg klyftorna i en kastrull, fyll på kallt vatten och koka upp, koka en minut och prova om klyftorna har rätt konsistens, de skall ha kvar lite av sin knaprighet. Spola de färdigkokta klyftorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i en burk med tillhörande skruvlock och tillsätt övriga ingredienser. Oljan skall precis täcka vitlökarna. Skruva på lock och skaka burken försiktigt så allt blandas. Ställ burken svalt i minst två dygn. Vänd då och då på burken. Klyftorna kan stå svalt i cirka två veckor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Vitlök
    Vitlök - älskad och hatad. Oavsett vilket är den på många sätt välg...

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben