Marions gorgonzolabakade lax med vitvinssås LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en av mina favoriter från Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok

Ingredienser

  • 4 portionsbitar av lax utan ben
  • 100 - 150 gram gorgonzola
  • Smält smör
  • Salt
  • Sås
  • 1 dl vitt vin - matlagningsvin går fint
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 stor klick smör
  • Instruktioner

    1. Dela osten i fyra lika stora delar. Skär en ficka i potionsbitarna utan att skära igenom hela filén och stoppa ner ost däri. Salta endast en aning och pensla fisken med smält smör. Stek i ungsfast form i 8 -10 minuter.
    2. Koka under tiden såsen genom att lösa upp biljongtärningen i vinet och reducera an aning innan creme fraiche tillsätts. <rör på slutet ner dillen och blanka av såsen med en stor klick smör när kastrullen tagits från plattan.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben