Marockansk gryta

Serverar: 6 portioner

Perfekt bjudmat den här årstiden. Både grytan och salladen kan göras klara dagen innan. Sedan är det bara att göra couscous som är färdig på 5 minuter.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 4 gula lökar
  • 1 msk salt
  • 1 kuvert saffran, 0,5 g
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk färsk, finriven ingefära
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 1 tetra kikärter, ca 400 g
  • Tillbehör
  • Couscous
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i grytbitar. Bryn dem i smör och olja i en stekpanna. Flytta över dem till en gryta.
    2. Skala och tärna löken grovt. Låt den fräsa med i grytan. Salta och tillsätt kryddorna som får fräsa med en kort stund.
    3. Tillsätt tomaterna och koka under lock tills köttet är riktigt mört ca 1 1/2 timme. Rör om då och då.
    4. Tillsätt kikärterna. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous och morotssallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (1)

    JennyM 9 mars 2008

    Mums! Hade mindre kött än vad som angavs i receptet och glömde köpa saffran - men det blev supergott ändå!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben