På de marockanska basarerna kan man handla färska dadlar och fikon. Det är två välsmakande frukter som är basen i dessa goda muffins med afrikanska förtecken.
Ingredienser
10 dadlar
10 torkade fikon
150 g smör eller margarin
1½ dl flytande honung
2 ägg
1 apelsin, saft och rivet skal
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur dadlarna och hacka dem fint. Strimla fikonen.
Rör matfett och honung smidigt, gärna med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, i matfettsblandningen. Rör kraftigt emellan. Blanda i apelsinsaft och apelsinskal.
Rör sedan ner dadelhack och fikonstrimmel i matfettsblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i dadelsmeten.
Ställ 20 muffinsformar av papper på en plåt. Fördela dadelsmeten i formarna. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem seda svalna på galler utan bakduk.