Marockanska muffins

Serverar: 20 portioner

På de marockanska basarerna kan man handla färska dadlar och fikon. Det är två välsmakande frukter som är basen i dessa goda muffins med afrikanska förtecken.

Ingredienser

  • 10 dadlar
  • 10 torkade fikon
  • 150 g smör eller margarin
  • 1½ dl flytande honung
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, saft och rivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur dadlarna och hacka dem fint. Strimla fikonen.
    2. Rör matfett och honung smidigt, gärna med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, i matfettsblandningen. Rör kraftigt emellan. Blanda i apelsinsaft och apelsinskal.
    3. Rör sedan ner dadelhack och fikonstrimmel i matfettsblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i dadelsmeten.
    4. Ställ 20 muffinsformar av papper på en plåt. Fördela dadelsmeten i formarna. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem seda svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben