Marsh-mallow Blondies

Serverar: 16 portioner

Amerikanskt recept översatt till svenska. Dessa blondiesbitar är perfekta lyxiga midnattssnacks.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 113 g smör
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • Ca ½ dl strösocker
  • 1 stort ägg, rumsvarmt
  • 1 äggula, rumsvarmt
  • 1 ½ tsk vaniljessens
  • Ca 5 dl mini marsh-mallows
  • 85 g mörka chokladchips
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175º.
    2. Klä en panna, 33x23 cm, med bakplåtspapper.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa smör och muscovadosocker krämigt. Tillsätt ägget och vispa så att allt blir väl blandat. Tillsätt äggula och vaniljessensen, vispa igen.
    4. Rör med trädslev ner minimarsh-mallows och chokladchipsen (går också bra med hackad mörk choklad). Rör därefter ner mjölblandningen. OBS! Vispa inte i smeten! Skeda upp smeten i pannan, så att den fyller upp från hörn till hörn.
    5. Grädda kakan mitt i ungnen i 22 minuter tills den är gyllenbrun. Låt kakan svalna i pannan i minst 2 timmar.
    6. Skär upp kakan i 16 bitar medan den är i formen. Lyft försiktigt upp bitarna med spatel eller tårtspade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben