Marshmallows

Serverar: 70 portioner

Tid: 40 minuter

Att det gick att göra marshmallows själv var något av en chock för mig. Men det inte bara går- det är LÄTT!

Ingredienser

  • 1.25 dl vatten
  • 2 msk gelatinpulver
  • 1.25 dl vatten
  • 3.75 dl strösocker
  • 2.5 dl vit/ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 2 msk vaniljsocker
  • ev karamellfärg
  • 2 msk potatismjöl eller maizena
  • Instruktioner

    1. Klä en form med insmort bakplåtspapper (Annars fastnar smeten. Väldigt mycket.)
    2. Blanda gelatinpulver och vatten i en stor, värmetålig bunke eller skål, ställ åt sidan och låt svälla.
    3. Koka upp socker, sirap (vit sirap ger vitare marshmallows), vatten och salt. Låt koka till 120°C (En termometer är nödvändigt!).
    4. Häll försiktigt den heta sockerlagen i gelatinvattenblandningen. Tillsätt vaniljsockret. Vispa kraftigt med elvisp tills blandningen blivit vit, luftig och kladdig (ca 10 min). Vill du ha färgade (eller flerfärgade) så häller du färgen i smeten nu. Är du lite kvick på handen kan du dela upp smeten i olika skålar och göra flerfärgade marshmallows. Mycket uppskattat :)
    5. Häll i formen och låt stelna ca 6 timmar.
    6. Pudra över lite stärkelse, ca en tsk, det behövs inte så mycket. Det gör att marshmallowsen inte kladdar när du skär dem. Skär sedan i precis den form du vill ha dem, rulla i lite, lite stärkelse så klibbar de inte ihop.
    7. Förvara i en burk eller påse. Eller ge bort. Det är en uppskattad gåva.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Jzetterberg 20 april 2012

    Blir dom sådär mjuka och fluffiga eller blir dom mer kola-aktiga? :D

    Sprock 20 april 2012

    De blir väldigt mjuka och fluffiga. Ungefär som de du köper, om du förvarar dem i burk eller påse. Kanske lite mer kompakta, beroende på hur energiskt man vispar...

    Relaterade Artiklar

    Fudge
    En av våra mest älskade klassiker, när julgodiset plockas fram, är fud...

    Beaujolais Nouveau
    Årets största massmediala vinhändelse infaller tredje torsdagen i nove...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben