Om du göra egna marshmallows är det enklast att göra det i en mixer eller matberedare. Du behöver också en hushållstermometer för att få exakt temperatur på smeten.
Ingredienser
2½ msk gelatinpulver
1 dl kallt vatten
3 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 krm salt
1 dl vatten
1 vaniljstång
½ dl valnötter
1 liten burk körsbär i maraschino
Florsocker till formen
Instruktioner
- Blanda samman gelatinpulvret med kallt vatten i bunken till matberedaren och låt det stå i 30 minuter.
- Blanda under tiden samman socker, sirap, salt och resten av vattnet i en kastrull. Låt smälta på låg värme tills allt socker löst upp sig.
- Höj värmen till högsta och koka blandningen utan att röra om tills termometern visar 130°.
- Ta då genast kastrullen från plattan.
Sätt på mixern på lägsta hastighet och tillsätt försiktigt sockerblandningen till gelatinblandningen.
- Höj sedan hastigheten och vispa blandningen tjock och vit. Det tar ca 15 minuter.
- Dela under tiden vaniljstången och skrapa ut fröna.
- Hacka körsbär och nötter.
Strö florsocker i bottnen på en form.
- Häll smeten i formen och pudra över florsocker.
Låt stå över natten för att torka.
- Skär i portionsbitar före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Fudge
En av våra mest älskade klassiker, när julgodiset plockas fram, är fud...
Beaujolais Nouveau
Årets största massmediala vinhändelse infaller tredje torsdagen i nove...