Marshmallows

Serverar: 40 portioner

Om du göra egna marshmallows är det enklast att göra det i en mixer eller matberedare. Du behöver också en hushållstermometer för att få exakt temperatur på smeten.

Ingredienser

  • 2½ msk gelatinpulver
  • 1 dl kallt vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl valnötter
  • 1 liten burk körsbär i maraschino
  • Florsocker till formen
  • Instruktioner

    1. Blanda samman gelatinpulvret med kallt vatten i bunken till matberedaren och låt det stå i 30 minuter.
    2. Blanda under tiden samman socker, sirap, salt och resten av vattnet i en kastrull. Låt smälta på låg värme tills allt socker löst upp sig.
    3. Höj värmen till högsta och koka blandningen utan att röra om tills termometern visar 130°.
    4. Ta då genast kastrullen från plattan. Sätt på mixern på lägsta hastighet och tillsätt försiktigt sockerblandningen till gelatinblandningen.
    5. Höj sedan hastigheten och vispa blandningen tjock och vit. Det tar ca 15 minuter.
    6. Dela under tiden vaniljstången och skrapa ut fröna.
    7. Hacka körsbär och nötter. Strö florsocker i bottnen på en form.
    8. Häll smeten i formen och pudra över florsocker. Låt stå över natten för att torka.
    9. Skär i portionsbitar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fudge
    En av våra mest älskade klassiker, när julgodiset plockas fram, är fud...

    Beaujolais Nouveau
    Årets största massmediala vinhändelse infaller tredje torsdagen i nove...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben