Som en dröm. Mjuka och lena med knastrigt socker som bara smälter i munnen.
Ingredienser
6½ gelatinblad
2½ dl strösocker
1 dl vatten
1 äggvita
½ dl persikopuré (barnmat)
Garnering
2 passionsfrukter
1 dl strösocker
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka till 127 grader. Ta av från värmen. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i sockerlagen.
Vispa äggvitan till fast skum. Vispa ner den varma sockerlagen. Rör i persikopuré. Fortsätt att vispa ytterligare tre minuter.
Klä en form med plastfolie, cirka 20x30 cm, och bred ut smeten. Ställ i kylen för att stelna cirka åtta timmar.
Sätt ugnen på 100 grader. Dela och skrapa ur kärnorna ur passionsfrukterna. Lägg dem i en form med bakplåtspapper och låt torka cirka en timme i ugnen. Låt svalna. Mixa kärnorna med sockret.
Skär marschmallowsen i bitar och rulla dem i sockret. Servera genast.