Marshmallows med persika och passionsfrukt

Serverar: 50 portioner

Som en dröm. Mjuka och lena med knastrigt socker som bara smälter i munnen.

Ingredienser

  • 6½ gelatinblad
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 äggvita
  • ½ dl persikopuré (barnmat)
  • Garnering
  • 2 passionsfrukter
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
    2. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka till 127 grader. Ta av från värmen. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i sockerlagen.
    3. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa ner den varma sockerlagen. Rör i persikopuré. Fortsätt att vispa ytterligare tre minuter.
    4. Klä en form med plastfolie, cirka 20x30 cm, och bred ut smeten. Ställ i kylen för att stelna cirka åtta timmar.
    5. Sätt ugnen på 100 grader. Dela och skrapa ur kärnorna ur passionsfrukterna. Lägg dem i en form med bakplåtspapper och låt torka cirka en timme i ugnen. Låt svalna. Mixa kärnorna med sockret.
    6. Skär marschmallowsen i bitar och rulla dem i sockret. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben