Mascarpone- och honungsdessert med vaniljäpplen

Serverar: 4 portioner

Varma äppelskivor i sällskap med sammetslen semifreddo. En fräsch och god dessert som smälter i munnen!

Ingredienser

  • Semifreddo
  • 250 g mascarponeost
  • 3 ägg
  • 3 msk socker
  • 3 msk flytande honung
  • Äppelringar i vaniljlag
  • 4 äpplen
  • ½ vaniljstång, alt. 1-2 tsk mald kanel
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • Instruktioner

    1. Dela äggen i gulor och vitor. Häll vitorna i en absolut ren och torr bunke och vispa till ett hårt skum. Rör försiktigt ner sockret.
    2. Vispa i en annan bunke äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen. Blanda ner mascarponen, lite i taget i ägguleblandningen och tillsätt resten av honungen. Rör om till en slät smet. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i blandningen.
    3. Fördela smeten i en avlång, ca 1½ liters plastfolieklädd brödform. Ställ in i frysen och låt stå i minst 6 timmar. Ta fram semifreddon i rumstemperatur ca 15 minuter före serveringen.
    4. Skölj, skala (valfritt) och kärna ur äpplena. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Dela vaniljstången på längden. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt socker, skrapa ner vaniljfröna och lägg i vaniljstången (alternativt kanel) och äppelskivor. Stek skivorna varsamt i smöret tills de känns mjuka, ca 10 minuter.
    5. Skär semifreddon i skivor och servera med den varma äppelskivorna. Skeda lite vaniljlag över semifreddon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben