Mascarpone- o limecrème m chokladtryffel

Serverar: 8 portioner

God mascarpone här med lime, choklad och hallon. Chokladen bör vara av hög kvalitet med minst 70 % kakaohalt, gärna Valrhona. Chokladtryffeln stelnar inte om chokladen inte är tillräckligt bra.

Ingredienser

  • Mascarponecrème
  • 2 st äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 st lime, finrivet skal
  • 1 msk pressad lime
  • 1 dl vispgrädde
  • Chokladtryffel
  • 70 st mörk choklad, ca 70 % kakaohalt, helst Valrhona
  • 1 dl vispgrädde
  • Servering
  • 0,5 l hallon, färska eller knappt tinade
  • 0,5 knippe färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Crème: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone, limeskal och saft och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm. Fördela i glas och ställ kallt några timmar.
    2. Tryffel: Hacka chokladen. Hetta upp grädden i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner chokladen och rör till en slät kräm, låt svalna något. Häll den över den kalla crèmen. Ställ i kylen.
    3. Servering: Ta ut desserten minst 30 min innan den ska serveras så att tryffeln blir krämig.
    4. Lägg på hallon och garnera med färsk mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    osita 5 februari 2009

    SUVÄRENT GÔT!!!!!!!!!!!!!!!! Enkel att göra.

    linkerank 19 januari 2010

    Menar du 70gram mörk choklad?:) för står 70st å blir lite förvirrad"/ haha

    fridus87 19 mars 2011

    Tyckte att den mörka chokladen tog över lite väl mycket. Ska nog testa mjölkchoklad eller vanlig mörk Marabouchoklad.

    ceciliaw 8 april 2012

    Fantastiskt gott! Använde philadelphiaost i st f mascarpone, funkade perfekt! 70% choklad passade vår smak perfekt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben