Mjuk pepparkaka med mascarpone- och messmörkräm

Norrland möter Italien. Kärlek uppstår.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk kanel
  • ½ tsk nejlikor
  • ½ tsk kardemumma
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Messmörskräm
  • 1 dl messmör
  • 2 dl mascarpone
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl florsocker
  • Ca 3 dl hjortronsylt
  • Färska eller frysta hjortron till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
    2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner dem i ägg och sockerblandningen tillsammans med det smälta smöret och grädden. Blanda till en slät smet.
    3. Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 45 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.
    4. Medan kakan svalnar vispa ihop ingredienserna till messmörskrämen.
    5. Skär kakan i 2 bottnar. Bred ut lite av messmörskrämen på den undre delen, bred sedan på hjortronsylt. Lägg på den övre delen och bred messmörskräm över hela kakan. Garnera med hjortron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben