Matig fisksoppa med kräftor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En klar höstfavorit.

Ingredienser

  • 6 medelstora potatisar
  • 1 liter vatten
  • 1 fisk- eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk konc. hummerfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 portionsbitar fryst laxfilé (á 140 g)
  • 1 pkt fryst torskfilé (400 g)
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (385 g)
  • Ev. malen vitpeppar
  • 2-3 tomater
  • 1 knippe gräslök
  • Instruktioner

    Skala och grovtärna potatisen. Koka på svag värme i 10-15 minuter i vatten och buljongtärning. Häll på matlagningsgrädde, hummerfond och tomatpuré när potatisen är mjuk. Låt soppan koka upp. Skär fisken i bitar. Lägg den i soppan och låt koka under lock i ca. 5 minuter. Tillsätt avrunna kräftstjärtar. Smaka ev. av med vitpeppar. Skölj och skär tomaterna i små bitar. Dekorera med tomat och finhackad gräslök. Servera gärna med gott bröd att doppa.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben