Matig och lyxig skaldjursröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Matig med mycket skaldjur i och kan användas bla till toast skagen, bakad potatis, wraps eller som tilltugg etc.

Ingredienser

  • ½ kg oskalade färska räkor
  • 170 g kräftstjärtar i lag
  • 1 dl äkta majonnäs
  • 1 dl crème fraiche 34%
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 skvätt citronsaft
  • ½ knippe dill
  • 2 msk rödlök
  • 1 msk röd stenbitsrom
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Häll kräftstjärtarna i en sil och låt lagen rinna av och skala räkorna. Blanda majonnäs, crème fraiche i en skål. Finhacka rödlök och dill och lägg i skålen, blanda även i stenbitsrom och citronsaft. Grovhacka räkor, kräftstjärtar och ägg, blanda i försiktigt. Smaka av med salt och svartpeppar

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    suedoise 26 mars 2010

    Vilken härlig skaldjursröra! Jag har inte tillgång till färska oskalade räkor och - Gud förlåte mig - använde frysta skalade! Horrör javisst men röran blev supergod ändå. Svenska skaldjursröror är helt okända delikatesser i det Frankrike där jag bor.

    Kattis62 5 april 2010

    Jag gjorde röran nu i Påsk och den vart riktig lyckat alla tyckte den va supergod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben