Matiga muffins

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

6 stora eller 12 små muffins serveras till soppa, sallad eller te

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk råsocker
  • ½ tsk salt
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Fyllning
  • 3 dl finskuren purjolök
  • 100 g salami, skuren i strimlor
  • eller
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 100 g fetaost i tärningar
  • ½ dl hackad färsk basilika
  • eller
  • 100 g rökt skinka i tärningar
  • ½ röd paprika i tärningar
  • 1 msk färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 gr
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och smör, gärna i mat- beredare.Tillsätt mjölken och bearbeta degen ordentligt. Rör till sist ner den önskade fyllningen.
    3. Fördela degen i muffinsformar och strö över osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter (små) eller cirka 18 minuter (stora).
    4. Servera dem ljumma eller kalla. Perfekt i picknickkorgen.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben