Matiga muffins

Serverar: 6 portioner

Som en färdig smörgås fast i muffinsform, passar bra till soppor

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk råsocker
  • ½ tsk salt
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Fyllning
  • 3 dl finskuren purjolök
  • 100 g salami, skuren i strimlor
  • Eller
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 100 g fetaost i tärningar
  • 1/2 dl hackad färsk basilika
  • Eller
  • 100 g rökt skinka i tärningar
  • 1/2 röd paprika i tärningar
  • 1 msk färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och smör, gärna i matberedare. Tillsätt mjölken och bearbeta degen ordentligt. Rör till sist ner den önskade fyllningen. Fördela degen i muffinsformar och strö över osten.
    3. Grädda matiga muffins mitt i ugnen i cirka 12 minuter (små) eller cirka 18 minuter (stora).

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben