Matjesillsallad

Sillsallad är ett måste på julbordet för mig. Den här sillsalladen är mild i smaken.

Ingredienser

  • 1 burk hela rödbetor, ca 560g
  • 2 saltgurkor
  • 2 äpplen
  • 1 liten gul lök
  • 3 burkar matjesill à 200g
  • Bladpersilja eller annat grönt till garnering
  • 3 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Låt rödbetorna rinna av men spara spadet. Hacka rödbetor och gurka. Skala kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Skala och fin hacka löken
    2. Låt sillen rinna av och skär den i små, små tärningar. Blanda med rödbetor, gurka, äpple och lök. Tillsätt lite av rödbetsspadet, 2-3 msk, så att sillsalladen blir vackert röd. Ställ kallt till servering.
    3. Garnera sillsalladen med persiljekvistar eller andra gröna kvistar. Servera sillsalladen med gräddfilen i en skål bredvid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sallader
    De finns så mycket att göra en god och matig sallad på så här års. Bar...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben