Matjesillsallad à la Uddevalla
Omtyckt sallad som smakar lika bra, sommar som vinter.
Ingredienser
4 ägg
2 burkar matjesillfiléer à 200 g
½ salladshuvud
15 cm färsk gurka
1 ½ dl strimlad purjolök
½-1 knippa dill
1 dl gräddfil
3/4 dl chilisås
Instruktioner
- Koka äggen i 10 minuter. Låt dem kallna, skala och dela med i klyftor.
- Öppna sillburkarn, häll av spadet och låt sillbitarna rinna av.
- Skölj och strimla salladen grovt. Skär gurkan i stavar och purjolöken i strimlor och hacka dillen.
- Klä en skål med sallad. Varva gurka, purjolök, sill och äggklyftor i en skål, spara några till garnering.
- Rör ihop gräddfil och chilisås och häll blandningen på
salladen eller servera den i en skål vid sida om.
- Strö hackad dill översåsen. Servera med grovt mjukt eller hårt bröd och kryddost.
Liknande recept
Kommentarer (0)