Matjesillsallad à la Uddevalla

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Omtyckt sallad som smakar lika bra, sommar som vinter.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 burkar matjesillfiléer à 200 g
  • ½ salladshuvud
  • 15 cm färsk gurka
  • 1 ½ dl strimlad purjolök
  • ½-1 knippa dill
  • 1 dl gräddfil
  • 3/4 dl chilisås
  • Instruktioner

    1. Koka äggen i 10 minuter. Låt dem kallna, skala och dela med i klyftor.
    2. Öppna sillburkarn, häll av spadet och låt sillbitarna rinna av.
    3. Skölj och strimla salladen grovt. Skär gurkan i stavar och purjolöken i strimlor och hacka dillen.
    4. Klä en skål med sallad. Varva gurka, purjolök, sill och äggklyftor i en skål, spara några till garnering.
    5. Rör ihop gräddfil och chilisås och häll blandningen på salladen eller servera den i en skål vid sida om.
    6. Strö hackad dill översåsen. Servera med grovt mjukt eller hårt bröd och kryddost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben