Matjesillsallad med potatis, äpple och dillgräddfil
Serverar: 4-6 portioner
Passar på påskbordet
Ingredienser
4 matjesillfiléer eller 2 burkar
200 gr kokt potatis (små)
1 syrligt äpple
1 rödlök
Gräddfil
1 bunt gräslök
1 bunt dill
Sallad eller färska spenatblad
Peppar
Instruktioner
Skiva potatisen. Skala och finskiva löken. Skär gräslök i ej för långa stavar. Mixa plockade dillkvistar och gräddfil till en ljusgrön sås, smaka av med salt och peppar.
Skär sillfiléerna i bitar. Blanda försiktigt alla ingredienser och fördela på 4 tallrikar. Lägg sillfilébitar ovanpå och runtomkring tallriken.
Ringla över dillsåsen, dra några varv med pepparkvarnen och servera med rostat knäckebröd, stark ost, öl och brännvin.