Matjesillsallad med potatis, äpple och dillgräddfil

Serverar: 4-6 portioner

Passar på påskbordet

Ingredienser

  • 4 matjesillfiléer eller 2 burkar
  • 200 gr kokt potatis (små)
  • 1 syrligt äpple
  • 1 rödlök
  • Gräddfil
  • 1 bunt gräslök
  • 1 bunt dill
  • Sallad eller färska spenatblad
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva potatisen. Skala och finskiva löken. Skär gräslök i ej för långa stavar. Mixa plockade dillkvistar och gräddfil till en ljusgrön sås, smaka av med salt och peppar.
    2. Skär sillfiléerna i bitar. Blanda försiktigt alla ingredienser och fördela på 4 tallrikar. Lägg sillfilébitar ovanpå och runtomkring tallriken.
    3. Ringla över dillsåsen, dra några varv med pepparkvarnen och servera med rostat knäckebröd, stark ost, öl och brännvin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben